15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalNorica Nicolai, nominalizată pentru Ministerul Justiţiei

Norica Nicolai, nominalizată pentru Ministerul Justiţiei

Tăriceanu a propus-o pe vicepreşedinta PNL în locul lui Chiuariu, motivând că este nevoie de un ministru puternic.

Preşedintele liberalilor, Călin Popescu Tăriceanu, a propus-o ieri pe senatorul PNL Norica Nicolai pentru portofoliul justiţiei, transmiţându-le colegilor din Biroul Politic Central al PNL faptul că este nevoie de un ministru puternic, informează NewsIn. Tăriceanu a fost extrem de laconic în prezentarea propunerii sale. La rândul său, ministrul demisionar Tudor Chiuariu a afirmat că are toată încrederea în faptul că Norica Nicolai va face o figură bună în fruntea ministerului.

Înainte de şedinţa Biroului Politic Central, Tăriceanu a discutat cu Nicolai, între patru ochi, timp de mai bine de o jumătate de oră, convenind asupra unor obiective pe care vicepreşedinta PNL va trebui să le îndeplinească, inclusiv elaborarea unei strategii de prevenire a corupţiei.

Propunerea lui Tăriceanu a fost aprobată, prin vot secret, cu 28 de voturi „pentru“ şi doar unul „împotrivă“, vot aparţinându-i, potrivit NewsIn, lui Dan Radu Ruşanu.

Nicolai crede că va repara imaginea justiţiei

Norica Nicolai a declarat ieri că a primit mandat din partea conducerii liberale să găsească modalităţile pentru limitarea efectelor corupţiei, motiv pentru care o prioritate va fi elaborarea unei strategii de prevenire a corupţiei. „Am primit acest mandat să găsesc cele mai bune formule pentru a limita efectele corupţiei. O principală preocupare a mea este elaborarea pentru prima oară în România a unei strategii de prevenire a corupţiei“, a declarat Nicolai, care a explicat că România este singura ţară europeană care nu are o astfel de strategie.

Vicepreşedinta PNL s-a arătat încrezătoare că, alături de echipa de la minister, va reuşi să stabilizeze „declinul de imagine a justiţiei româneşti“: „Doresc ca justiţia să fie realizată în sala de judecată, nu îmi doresc o justiţie de operetă, o justiţie de paradă, îmi doresc o justiţie respectată de toţi cetăţenii şi în care oamenii să aibă încredere“.

Întrebată despre relaţia cu DNA, Norica Nicolai a declarat că nu face parte din categoria oamenilor politici care au dispute cu persoane. În opinia acesteia, „principiile sunt vitale“, iar CSM şi Parchetul vor face o evaluare a activităţii, în condiţiile în care interesul este ca DNA să fie eficient. În plus, Nicolai a afirmat că nu doreşte ca instituţiile să fie compromise prin promovarea publică a unor cauze care ulterior sunt restituite.

Poziţie opusă lui Chiuariu

Norica Nicolai a susţinut ieri punctul de vedere al Curţii Constituţionale în privinţa ordonanţei lui Chiuariu privind comisia de la Cotroceni, declarată neconstituţională. „Din punctul meu de vedere, Curtea Constituţională a avut dreptate când a susţinut că magistraţii nu pot fi implicaţi în nici un fel de activitate extraprofesională, cu excepţia celei didactice“, a afirmat Nicolai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII